BRUILOFT IRMA & MARYLINE

METZ, 19 MEI 2018

Viva la France! Ook dit jaar had ik weer een hele leuke buitenlandse bruiloft op de planning staan en wel die van Irma en Maryline in het mooie Metz in Frankrijk. Irma en Maryline hebben elkaar op het werk leren kennen. De liefde bleek zo sterk dat Irma Nederland verliet en bij Maryline in Frankrijk ging wonen. En dat de liefde sterk is… dat is wel gebleken, wat heb ik als fotograaf genoten van de liefde tussen hen, foto’s maken ging ‘als vanzelf’, heerlijk!

Twee jaar geleden heb ik Irma en Maryline ontmoet op de bruiloft van de zus van Irma, waar ik de bruidsfotograaf was. Zo fijn dat ik nu ook hun speciale dag mocht fotograferen! Een paar maanden voor de bruiloft zijn Irma en Maryline al een keer ‘even’ op en neer naar Eindhoven gereden voor een loveshoot en nu, zaterdag 19 mei, was het dan zover! Vroeg in de morgen ben ik naar Metz gereden, waar ik zo’n 4 uur later arriveerde. De vader van Irma haalde mij op bij de locatie waar ‘s avonds het feest zou zijn en waar ik ook zou slapen, zodat ik niet de uitdaging aan hoefde te gaan om in het centrum van Metz te parkeren 😉 In het prachtige appartement van de dames was het een en al gezelligheid en werd ik direct vrolijk van het Franse sfeertje! De jurken aan doen was een feestje, 2 moeders die hun dochters helpen om de jurken aan te doen, zo bijzonder en mooi!

De ceremonie vond plaats in het prachtige stadhuis van Metz waar het ene bruidspaar het andere opvolgde in een rap tempo. De ceremonie zelf ging ook in een sneltreinvaart voorbij. Vlug, vlug, iedereen naar binnen, er werden wat artikelen opgenoemd, er werden wat “oui, oui’s” gegeven (had ik al gezegd dat alles in het Frans was, en dat mijn Frans zich beperkt tot ‘un petit peu’?), nog even de ringen, tekenen en juichen. Binnen 15 minuten was het afgelopen en was ik bezweet tot op mijn onderrug van het rondrennen om alle door mij gewenste poses/foto’s te maken 😉 Ik vond het een beleving, mooi toch, een keer wat anders!

Na de ceremonie zijn we naar de Botanische Tuinen gegaan. Volgens mij het enige stuk groen in de stad Metz want ook hier wemelde het van de bruidsparen. Het lijkt wel of je op een filmlocatie bent, zo onwerkelijk en zo grappig. Na een fijne wandeling en mooie momenten met dito mooie foto’s zijn we naar de eindlocatie gereden, een prachtig gebouw temidden van de weidse Franse natuur. Vrienden en familie waren hier verzameld om gezamenlijk een toast uit te brengen, het kersverse bruidspaar te feliciteren en gezellig samen te zijn. Na de borrel was het tijd voor het diner en het feest… en dat ging nog tot in de vroege uurtjes door!

Irma en Maryline, bedankt dat ik jullie speciale dag mocht vastleggen, ik heb van elk moment genoten, van het reizen, het heerlijke eten, de Franse gebruiken, de prachtige taal en natuurlijk jullie liefde voor elkaar! ‘amour sans fin’

EEN KLEINE IMPRESSIE VAN DE DAG: